Gufubad

Det havde været en lidt drøj tur på vandreben at nå frem til dagens destination, men der var heldigvis ikke problemer med, at solen snart gik ned her midt i den Islandske højsommer. Med korrekte vandrestøvler, korte vandrebukser og noget af en rygsæk på ryggen havde jeg med kort i hånd begyndt turen fra sidste lille by mod den næste allerede klokken 5 i morges. Et hvil med udsigt og en frokost med dansk rugbrød havde gjort det muligt at nå helt frem til dette….sted. Det var dagens første hus, en slags stenkirke, hvis den havde været 10 gange større. Eller en jagthytte, et aftægtshus, en slikbutik, et legehus, minibio. Ja, jeg holdt op med at gætte og fokuserede i stedet på det lille stenafgrænsede  vandhul en 20 meter fra huset, idet mine fødder begyndte at kræve deres. Og dermed mente de et svalende fodbad med mulighed for tæernes frie leg.

Snart havde jeg smidt sko og rygsæk og lod fødderne om lystigt at pjanke med hinanden.. Der var så usigeligt smukt, hvor solen skinnede gennem de manglende træer. I det fjerne lyden af….en vulkan? Eller måske bare en hæs geyser. Solen blev ved med at skinne mig på ryggen, og snart var mit tøj en saga blot, og jeg slog følgeskab med mine, viste det sig, fornuftige fødder.

Det var livet. Et sabbatår inden jeg skulle starte på universitetet i København. Jeg havde begivet mig Island rundt i trods mod at alle andre ville til USA, New Zeeland og Thailand. Og jeg havde ikke fortrudt. Her var den oprindelige nordiske verden hvoraf vores kultur udsprang. Ensomheden, som måtte afprøves for at se om man var en rigtig mand, der ikke brød sammen bare man var alene hjemme to aftener i træk.

Jeg lod mig flyde på ryggen med lukkede øjne og ganske små håndbevægelser. Alene i hele universet. Livsalige fryd og fred. I min kontemplative tilstand hørte jeg syner i form at pigefnis og latter. Jeg åbnede forsøgsvist det ene øje på klem og  for enden af mine fødder så jeg en række af unge kvinder, der, nu i tavshed, kiggede på mig, som nu med helt åbne øjne kiggede tilbage på dem, som så mig glide ud af min flydeposition, mens jeg så dem næsten samtidigt tage afsæt for med 6 enslydende plask at ramme vandoverfladen og dermed forårsage bølger i mit hår.

I ét nu bemærkede jeg at døren til den diminutive kirke stod åben og undrede mig over, at jeg ikke før havde set, at der steg røg ud et sted bag fra bygningen. Pigernes rødblussende ansigter og svedige kroppe fortalte mig, at bygningen gemte på en lille sauna, og det var grunden til deres afklædthed og deres kissejav med at komme hurtigt i vandet, mens de var overophedede.

Fra tyst, lykkelig ensomhed til forvirret lykkelighed. Eller hvordan skulle jeg beskrive min tilstand. Jeg nåede det overhovedet ikke før 6 glade ansigter med glatte frisurer dukkede op rundt om mig, og et af dem måtte nødvendigvis spørge, hvem jeg var, eller hvor jeg kom fra eller hed eller hvad jeg lavede i deres vandhul. De snakkede islandsk, så jeg forstod intet udover hvad deres tegn, gerninger og smil tilsagde mig. Men jeg sagde, at jeg hed Per, for det ville de nok gerne vide. Jeg var fra Danmark. Og så vidste jeg ikke mere at sige. Men de forstod dansk nok til at forstå mig. Og de kunne også sige noget på dansk. Så da de havde svømmet lidt rundt om mig, ja nogle dykkede sågar, førte en af dem ordet, og sagde, at jeg skulle med ind i saunaen, gufubadet, og få varmen!

Jeg frøs nu ikke særligt, men jeg blev gelejdet hen til trappen og med en pige i hver hånd løb vi hen til det mærkelige lille hus, hvor en inderdør var lukket så al varmen ikke var forsvundet. Der var kun et lille vindue på bagsiden. En ovn med varme sten på, sørgede for heden. Alle fik sat sig, hvor de åbenbart havde siddet før, men det var så tæt, at der ikke var plads til at klemme mig ned mellem dem. Jeg kunne da sagtens stå, sagde jeg, selvom tanken om at stå foran seks islandske skønheder var ret så grænseoverskridende. Selv med det dunkle lys. Men så var der en, der sagde noget, som de andre åbenbart fandt sjovt, og et øjeblik efter fandt jeg mig selv liggende blødt og behageligt på 12 kvindelår.

Som temperaturen steg og vi svedigt klistrede sammen, og jeg vovede at kigge ned langs rækken af glade ansigter og forskellige bryster, følte jeg mig så afslappet og fredfyldt som aldrig før.Snakken aftog, dæmpedes. Jeg var atter i min kontemplative tilstand fra før, forstærket af de klistrede lår mod ryg, og hænder der hvilede på mig, eller holdt mig for at jeg ikke skulle falde ned af de glatte lår.

Et ufattelige held, at ramle ind i ungpigernes badstueaften – og blive inviteret med! Det kunne jo ikke med nogen sandsynlighed ske. Og ville der ske mere? Det ville være endnu mere usandsynligt. Jeg vidste inderst godt, at det ikke var rigtigt. Men jeg ville ikke. Nej, jeg ville for alt i verden ikke åbne de øjne. Men jeg var ved at blive træt i hænderne, det var svært at holde min bagdel oppe og benene strakt. Så jeg stod op af vandet. Så mig lidt omkring, og gik, før jeg tog tøj på igen, hen til bygningen og tog i døren. Den gled let op. En til dør indenfor! Også den gik op. Og en lille sauna, med 2 rækker bænke åbenbarede sig for mig.

Så jeg havde ret. Det kunne aldrig være sket. Jeg ville have  fået en siddeplads hvis det var sket. Og et skilt på døren kundgjorde, via min Google translator, at det var i går den månedlige badstueaften for byens ungmøer fandt sted.

Ak ja, så tæt på –  og så alligevel ikke!

 

 

 

 

26 thoughts on “Gufubad

  1. Ha, ha – sikke en underholdning. 😀

    Dit sprog er meget forfriskende og anderledes, men når man først kommer i gang med læsningen, er det slet ikke til at stoppe.
    Sad hele tiden og ventede på pointen – og så var det hele bare en drøm. Og naturligvis er det lille stenhus en sauna med tilhørende iskolde afkøling, sådan en er der nemlig på hvert et fjeld på Island. 🙂

    Liked by 1 person

  2. Tak for din venlige kommentar til historie og sprog. Om det nu også bare var en drøm er jeg nu ikke helt sikker på. Han lå jo ikke og sov, da han lå og flød. Men det flød bare sammen med tanker, ønsker, forestillinger, sensationer og lidt drøm måske også, ja ok, så han havnede i en meget livagtig nær-virkelighedsoplevelse.

    Like

  3. Hej Per

    Jeg er efterhånden ved at lære din skrivemåde at kende, og som visse andre skribenter jeg kender, har du din helt egen signatur. Du elsker ord, du er storforbruger og har en legende måde at bruge dem på.
    I en historie af denne længde, læser jeg fra ende til anden, mens jeg suger essensen ud af teksten, men når jeg når til slutningen, sidder jeg tilbage med en fornemmelse af, at selve historien druknede i ordene. I en længere historie, ville jeg formentlig stå af.
    Jeg tror det i meget høj grad handler om smag og behag, for mit vedkommende befinder jeg mig nok i den modsatte grøft, hvor jeg forsøger at sige så meget som muligt, med så få ord som muligt.
    Men essensen er sød, en ungersvend alene på fjeldet, i en næsten erotisk oplevelse. Drøm eller virkelighed? Det er vist som læseren behager.

    Sjovt nok havde jeg selv tænkt på huset som en lille sauna og brønden som et sted at blive skyllet.

    Kh Livsglæde

    Liked by 1 person

    1. Tak for fin tilbagemelding. Meget godt at vide, at jeg med min åbenbart egen stil, måske vil komme ud i mere stil end indhold om det kommer til at forløbe over et længere tidsrum. Da jeg ikke egentlig har prøvet det, og måske heller ikke kommer til det, hvem ved, kan jeg desværre ikke stikke dig en lang tekst ud, så det kunne afprøves. Men du har sikkert ret. Hvert fald for dit eget vedkommende, som du skriver.
      Jeg vil bruge din kommentar til at grunde lidt mere over hvad jeg skriver. Og hvorfor. Her går historien jo ikke dybere end at jeg får en ide, skriver den på under en time og så er den s… slået. Undskyld mit ligefremme sprog.
      Jeg har selvfølgelig nogle ting i hovedet, som kommer hvis de kommer. Men det er i den mere satiriske og samfundskritiske afdeling og ikke hverken personkarakteriserende eller samlivsbeskrivende afdeling. Man skal ikke kaste sig ud i , man ikke har evner for.

      Liked by 1 person

      1. Jeg vil dog lige tilføje, at det er supervigtigt at bibeholde glæden ved at skrive, uanset om man skriver lige fra hjertet, som du skriver du gør, eller om man som jeg, elsker at nørde med diverse værktøjer. Igen er vi tilbage til smag og behag, både når vi skriver og når vi bliver læst.

        Liked by 1 person

  4. Min far var på Island i længere tid som ung og talte altid om det som en af sit livs største oplevelser; nu forstår jeg bedre.
    Dit “blomstrende” sprog virker fint i den drømmeagtige sekvens, synes jeg. Måske kunne du så stramme sproget lidt mere i f.eks. indledningen, så der bliver en større kontrast mellem byboen med de korrekte støvler og den fe-drømmende yngling i badet.
    Jeg mener, man skal overveje sine indledninger meget nøje, herunder hvordan man benævner de personer, steder, ting man bringer til stede i teksten. Dit udtryk “det mindre islandske bosted” er på samme tid bestemt og ubestemmeligt. Brugen af den bestemte artikel “det” får mig til at forvente, at der er noget med det bosted. Men det er der så ikke. Havde du i stedet skrevet noget i retning af: “…min destination, et mindre islandsk bosted” havde jeg nok mere tænkt det som “ikke så vigtigt”. En lille detalje, som denne læser dog finder vigtig.
    Måske skulle man tage til Island. Hvornår var det den der månedlige dag fandt sted. Kan jeg google det?

    Liked by 1 person

    1. Hej Glenstrup. Tak for læsningen og kommentarerne. Jeg har det nok ikke selv så vigtigt med indledninger, da jeg efterhånden har fundet ud af at nogle forfattere synes det er ‘smart’ at drysse oplysninger, man kunne have haft brug for i starten, ud hen ad vejen. Men jeg ser jo, at det ikke er uvæsentligt at stadfæste nogle ting. Så det vil jeg bestemt kigge på.
      Værre er det nok, at du ikke skal forvente noget brugbart resultat hvis du googler. Den eneste sikre måde er nok at afsætte en hel måned til turen, så du kan være sikker på at dagen oprinder en af de dage du er der. God fornøjelse og hils hende med de blødeste lår. Du vil ikke være i tvivl.

      Like

  5. Sjov og sprælsk historie – en mand der nyder sin drøm om lækre og imødekommende kvindekroppe og brat vågner op til en lidt mere grå virkeligheden.
    Ved første gennemlæsning forekom historien mig lidt for lang og måske ligefrem langtrukken i den midterste del.

    Mine kommentarer som jeg tænkte dem ved anden gennemlæsning af historien:
    De ’korrekte’ støvler optræder to gange i første afsnit. Virker tungt.
    tildannet ? bygget? en naturlig stentrappe?

    Jeg kan virkelig godt lide din drøm, men jeg synes der er lovlig mange ord om vhordan den kommer i gang. Selv ville jeg slette: Men det sker – og man skal bare lade det ske. Ellers kommer man for tit ud af den meditative tilstand, har jeg læst. Men jeg havde nu alligevel aldrig hørt det så ægte. Og virkeligheden ramte mig, og jeg ville også i det følgende skære lidt af ’kommentarerne’ væk for at få den sanselige oplevelse til at stå klarere.

    Din underfundighed i historien tiltaler mig.
    Tak for en god og sjov læseoplevelse.

    Liked by 1 person

    1. Hej Brynja. Tak for din læsning og kommentarerne, som jeg ikke blot vil tage til mig men også prøve at konkretisere i en revideret udgave snarest. Jeg tror nok det kan køre lidt for hurtigt for mig uden de nødvendige gennemlæsningsstop og funderinger om hvorvidt jeg udspyr for megen redundans.
      Jeg tror lige, jeg vil sparke nogle kommentarer ud af fortællingen og håbe det ikke de nødvendige. Hvis der er sådanne.
      Men jeg er glad for at du glæder dig over underfundigheden. Jeg synes selv, at underfundighed er en mangelvare, så jeg prøver at råde bod, hvor jeg kan komme til det.

      Like

  6. He Per
    en ordrig historie om en ungersvends ensomme vandretur i Island. Overtræt bliver han”offer” for hallucinationer af sexuel art. Tørre facts. men din historie er ikke tør, den myldrer med ord og billeder.
    Måske skulle du spare lidt på ordene, men du skriver med en lethed, der er rigtig fin.
    kh Anni

    Liked by 1 person

    1. Tak anni. Jeg er glad for at du ikke læste den i formiddags idet ordmængden er aftaget betragteligt siden. Men jeg vil ihukomme den der med at spare (lidt)! på ordene.

      Like

  7. Noget af en våd drøm må jeg sige. Forløsende og forfriskende. Man fornemmer nærmest det svedige ophold, din krop må have haft i snærende og skærende støvler og fugtige, klæbende klæder og så den frihed, det er først at plaske fødder i vandkarret og siden mæske din trætte og brugte nøgne krop i det stille og svale brøndvand.
    Og så er der jo noget ved brønde. Der kommer kvinderne, der kommer møderne, uforklarlige sammentræf af mennesker og tanker, der ikke ville have fundet udtryk andetsteds, fordi der knytter sig liv til det stille, friske tørststillende vand. En mathed, en henførthed med lukkede øjne i vand og elverpiger eller nøkker eller hvad sådanne fantasifostre måtte kaldes knytter sig til tilstanden og vederkvæger – lækkert ord – sind og tanke. Jo, jo, en våd drøm.
    Og den slutter jo ikke dér. Næh, du føres svævende ind i saunaens varme skød og dér opsluges af klæbrige og varme kvindelår.
    Jamen, kære ven, der er jo til flere historier i den.
    Lidt konstruktiv kritik: du har nu brug for plottet – ikke bare historien. Du kommer et andet sted fra, med nogle følelser, som har stemt dit sind og din sjæl. Og hvilke følelser, længsler, drømmer …
    Det plot vil jeg glæde mig til.

    Liked by 1 person

    1. Hej ethos. Beklager min lidt sene reaktion her, men jeg har både set og glædet mig ved din pæne kommentar et stykke tid. Jeg tager til mig, at det er lykkedes at fremmane nogle gode billeder på din nethinde, og så er meget jo opnået. Jeg havde jo også selv nogle på nethinden, men der kan være langt fra den ene nethinde til den anden. Så tak for det. Og et plot, ja. Det er jo rigtigt nok Men så skulle jeg nok have ladet dem være af kød og blod. Hvilket jeg egentlig også skrev dem som. Men så måtte jeg jo hurtigt slutte med disse lidt snærende rammer vi har besluttet, og som jeg gør hvad jeg kan for at sprænge. Så jeg besluttede mig for at det var et slags syn, så kunne jeg hurtigt komme ud af det. Men det var faktisk rigtigt nok. Nøkkener, eller hvad de nu hedder i flertal, ville ikke have begyndt med nogle danske gloser, de havde nok klaret det telepatisk. Men jeg vil holde mig din ide for øje. Jeg tror nok man kunne udtænke et plot med en fyr og 6 piger. Ellers var man da et skarn.
      Hilsen Per

      Like

  8. Hej Per

    Vil vildt gerne til Island, og synes du beskriver det godt, både som jeg forstille mig det, og som jeg har fået fortællinger om. Elsker den overraskende slutning, og hvordan kommer han så videre fra den skuffelse at der kun er ham?

    Kh

    Mimi K

    Liked by 1 person

    1. Hej Mimi. Ja, det ville jeg også vældig gerne! Nu jeg ved hvor dejligt naturlige pigerne er! Det er godt at høre, at du finder historien og især slutningen god og overraskende. Det var den også lidt for mig selv, idet jeg startede med at skrive det, som om det virkelig hændte. Også da de kom ind i saunaen. Men så var det pludselig nemmere, og måske også mere plausibelt, at lave slutningen som den nu blev. Men måske var han der alligevel. Dagen før? Ellers så er jeg sikker på, at han tilrettelagde sin rundtur sådan, at han om en måned minus 2 dage kom tilbage til stedet og hoppede i vandet, når han havde set, at saunaen var blevet fyldt op. Så kunne han træde vande indtil han skulle ind og ligge på lår. En lille usikkerhed plagede ham nok, for der var jo to rækker bænke. Han kunne selvfølgelig fjerne den ene. Eller også fandt de nu nok ud af noget.
      Hilsen Per

      Like

  9. Hej Per
    Denne historie synes jeg ikke var det jeg læste i nogen af de to udgaver i går. Har du hele tre versioner?

    Her har du fået kommentarer i en lind strøm, og jeg kan kun være enig i det meste. En ung students hede, våde drøm om et badstuebesøg med venlige, villige, vennesæle unge kvinder, behøver ikke at være kortere. Selvfølgelig er huset en sauna og brønden stedet, hvor man efterfølgende køler ned. Selvfølgelig skal nydelsen trækkes lidt i langdrag, så vi læsere rigtig kan mærke varmen, de klistrende lår og den kølige afslutning.

    Men jeg vil dog give et par af de andre kommentatorer ret i, at mange ord godt kan bevirke at meningen går tabt – det gør den ikke her, men normalt ville jeg nok ikke læse så lange besvarelser. Her i skriveskolesammenhæng må vi lige huske på, at det tager lang tid at læse og kommentere hinanden, så lidt hensyn må vi tage. Sætter du flere og lange historier ind, må du være forberedt på at få færre kommentarer.

    Din facon er din facon og det er herligt du er med og jeg kan godt lide din friskfyrfracon både i debatten og her. Du er selv med i historien og det er det vigtigste. Jeg er ikke i tvivl om, at du elsker at skrive og kommer meget gerne retur.

    hilsen millemorten

    Like

  10. Sikke dog en dejlig romantisk historie, Per. Der er så meget fint i den og jeg ser de her skønne kvinder tage sig af den dejlige ungkarl på den mest vidunderlige måde, men var det virkelig en illusion? Du bruger rigtig mange ord, overraskende og beskrivende og det betyder at teksten lever, nogen gange slynger teksten sig også i krusseduller så jeg som læser bliver lidt ør, og ind imellem er der så et begreb jeg ikke forstår; for eksempel “kontemplative tilstand”. Jeg synes sædvanligvis ikke det er noget problem med fremmedord eller begreber, for i det fleste tilfælde giver den omgivende tekst en ide om hvordan det skal forstås, men kombinationen af krussedulle forståelse og akademisk ekseleren bliver lige på grænsen til hvad jeg synes fungerer. Nu er din historie så attraktiv at jeg læser videre, men jeg tænker at du måske kan forsøge at lade svære ord ligge med mindre der er stærkt brug for dem? Bare et forslag. Dit meget krydrede sprog er en skøn stil. Jeg synes der er rigtig mange skønne formuleringer for eksempel fødder og tæer der pjanker. Tak for dejlig sprudlende skrivestil som fik mig i godt humør eller rettere i endnu bedre humør end jeg allerede var på denne fine fredag aften i nord, hvor nætterne stadig er meget lyse 🙂 kh Bense

    Liked by 1 person

    1. Hej Bense og tak for læsningen og især din meget positive kritik som jeg synes ligner ros?
      Nej, det var ikke en drøm. Det var kun noget jeg skrev, da der næppe var nogen, der kunne tro, at noget sådant kunne ske i virkeligheden. Også for at komme ud af det hele på anstændig vis. Den rigtige fortsættelse kan jeg jo altid skrive for egen fornøjelse til min blog engang.
      Tankefuld, indadvendt, optaget af sin indre verden. Det er vel noget i den stil kontemplativt betyder. Men du har ret. Ordet i sig selv tilfører ikke historien noget – udover måske forvirring. Jeg vil beherske mig lidt. Hvis jeg husker det!
      Jeg er glad for at ‘min stil’ fænger. Det er ikke alle den huer lige meget, men det ville jo også være mærkeligt.
      Hilsen Per

      Like

  11. Hej Per.

    Sød historie, der er erotisk uden at det bliver for meget.
    Sproget er lidt kringlet, synes jeg. Faktisk ligner det noget, jeg selv undertiden skriver og jeg har arbejdet en del med at tilpasse det, så det flyder lettere for læseren, men alligevel er mit sprog. “Kringlet” er måske ikke det rigtig ord, det er snarere hvad jeg af mangel på bedre, vil kalde stilbrud. Du starter med et nutidigt, billedrigt sprog og serverer så en sætning som: Da vidste jeg ikke mere at sige. Flot sætning, men vupti er jeg et par sekler tilbage i skriftforms-stil.,
    På trods af stilbrud, er din historie fangende og plottet er virkelig fint bygget op. Hovedpersonen fremstår som en tænksom, sensitiv, ung mand.

    Vh. Amanda (Pia Lynge)

    Liked by 1 person

    1. Hej Amanda. Tusind tak for læsningen, din overordnede gode mening om sagen og om dine anholdelser.
      Jeg kan sagtens følge dig. Sådan ville han ikke tænke, endssige sige! Men som du kan se også her, har jeg svært ved at styre mig.
      Jeg har fået den nogle gange nu her, så det er altså ikke dig alene. Det er et problem, ..eller i hvert fald noget jeg skal holde et vågent øje med. Og jeg beslutter hermed at min næste historie, medmindre den kommer til at foregå i 17 hundredetallet, vil blive gennemlæst kritisk med det for øje at rydde ud i de værste, ja anakronismer er det vel.
      Mange hilsener Per

      Like

  12. Hej Per.
    Først og fremmest. Dejlig forfriskende historie.

    Jeg har lige et par ting, som jeg alligevel vil lede din opmærksomhed hen på.
    allerede i din indledning, kommer det måske til at gå lige lovlig stærkt, for dig at få denne historie skrevet.
    i sætningen “Med korrekte vandrestøvler, korte vandrebukser og noget af en rygsæk på ryggen havde jeg med kort i hånd begyndt turen fra sidste lille by mod den næste allerede klokken 5 i morges.”
    jeg måtte stoppe op en masse gange og læse sætningen forfra, for at være sikker på at jeg forstod. jeg tabte simpelhent meningen grundet manglende komma og måske mulighvis også et punktum.
    i denne sætning får du startet i ubestemt form, skifter så til bestemt form og slutter sætningen af i ubestemt form.

    Sætningen i sig selv er MEGET lang, måske du skulle overveje et ekstra punktum eller to!

    Per; når man vender sig til de skiftende bestemmelse-former og manglende komma’er. Bliver jeg som læser i midlertidig, opslugt af handlingen og vært et ord fanger mig. Som læser, rives jeg med i en historie, hvor jeg godt kan fornemme, at du har noget på hjertet. Din leg med sproget og dets mange facetter, gør at jeg lader mig lokke til at bare en smugle mere, hele tiden.
    Jeg vil give Livsglæde ret i at din skrive stil ikke er for alle. de mange ord gør til tider din tækst “tung” at læse og forholde sig til, som læser. Din skrivestil og sprog, taller helt klart til en bestemt type læsere. en lille gruppe, som jeg måske godt kan regne mig selv en del af.

    Denne historie er meget kort, og den kunne godt gemme på en dejlig lang historie om den unge rejsende. jeg kom faktisk i tvivl flere steder, om jeg fortælleren var af han eller hun køn.
    Du får virkelig dine læsere til at stille spørgsmål til sig selv og til den historie som de læser.
    I de korte tekster og til dels også de lange, er det godt at have med sig, at man ikke får skabt for mange af disse. da de kan gøre teksten umådelig “tung”
    Du får alligevel serveret disse på en humoristisk og livlig måde, som gør at jeg gerne vil læse mere.

    I denne historie rammer du nok meget tæt på en historie som jeg selv gerne ville læse og som jeg nok ville læse igen og igen.

    I mellemtiden, sidder jeg her efter at jeg har læst dit værk, tilbage med en “hvad ville han fortælle mig som læser?” følelse og tanker.
    Det er en frisk og underholdene historie. Der er klart plads til forbedringer. Jeg ser frem til flere eventyr fra den unge på rejse. 😀

    Den er der næsten 😉

    De venligste hilsner
    Amanda Scheil

    Like

    1. Hej Amanda. Tak for din grundige kommentar, som også giver mig noget at tænke over.
      Dels om jeg nu ikke snart skulle tage mig sammen til at lave lidt kortere sætninger. For du er jo ikke den eneste, der har den anke.
      Og så synes jeg at det er sjovt, at du er i tvivl af og til om det er han- eller hunkøn, som rejser rundt i vandrestøvler. Og jeg kan jo godt se, nu du siger det, at der intet sted direkte står at det er en ung fyr. Egentlig kunne det jo også godt have været en pige, som de hev med ind i saunaen. Så jo, det er sjovt at læse dine kommentarer, som jeg siger tak for. Er glad for at du ikke stod af på halvvejen, men at der var noget, der alligevel lokkede til at læse færdig.
      Hilsen Per

      Liked by 1 person

  13. Tak for en rigtig mandfolkehistorie – det er jo den slags drømme der er naturlige men sjældent udtalte i det offenttlige rum.
    Det er en sød drøm og som nævnt med mange ord. De andre forfattere har også brugt rigtig mange ord om historien.

    Jeg synes du bare skal skrive løs og så efterfølgende trimme historien til en form der gerne må være sprælsk og nærværende for læseren.

    Var jeg med mange penge ville jeg oggså gerne til Island. Det er mange spændende ord og meget andet deroppe.
    kh
    Børge

    Liked by 1 person

Skriv en kommentar